DIREKTORICA COCHRANE MALEZIJE POSJETILA ČLANOVE HRVATSKOG COCHRANEA U SPLITU

DIREKTORICA COCHRANE MALEZIJE POSJETILA ČLANOVE HRVATSKOG COCHRANEA U SPLITU

Od 17. do 21. lipnja, prof. Jackie Ho, Direktorica Cochrane Malezije, boravila je u Splitu kao gošća Hrvatskog Cochranea. Prof. Ho je neonatologinja i znanstvenica sa Sveučilišta RCSI & UCD u Penangu. Autorica je preko 20 Cochraneovih sustavnih pregleda i preko stotinu drugih znanstvenih članaka. Urednica je Cochrane neonatološke skupine. Dobitnica je Cochraneove ‘Anne Anderson Award’, za nesebičan rad u promicanju žena u znanosti. Prof. Ho je također tehnička savjetnica za Svjetsku zdravstvenu organizaciju iz područja neonatologije, kao i članica uredničkog odbora za znanstvene časopise PLOS ONE i Neonatology.

U organizaciji Direktorice Hrvatskog Cochranea, izv. prof. Irene Zakarija-Grković, Prof. Ho je u utorak 18. lipnja održala predavanje ‘Recent Cochrane evidence relevant to neonatal care’ na Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split. Predavanju je nazočilo dvadesetak zaposlenika s Odjela za neonatologiju, uz desetak studenata medicine. Nakon predavanja, Prof. Ho je obišla Kliniku i razmijenila iskustva s domaćim kolegama.

Prof. Ho se također družila s članovima Hrvatskog Cochranea, u Centru za medicinu utemeljenu na dokazima, te predstavila aktivnosti Cochrane Malezije, koje su prvenstveno usredotočene na edukaciju studenata i prevođenje Cochrane dokaza. Otkrivene su zajedničke teme/područja interesa pa su neki članovi Hrvatskog Cochranea izrazili želju za buduću suradnju.

Predavanje Jackie Ho na Klinici za ženske bolest i porode KBC-a Split

Druženje Jackie Ho sa članovima Hrvatskog Cochranea

Jackie Ho i Irena Zakarija-Grković

Jackie Ho i Irena Zakarija-Grković